De balans tussen kamperen en natuur Duurzaamheid op Geversduin
Vernieuwend, eigenwijs en altijd met liefde voor mens en milieu. Deze mix heeft Geversduin veel mooie momenten gebracht, en we blijven in die lijn doorgaan. Benieuwd? We vertellen je er graag meer over en hebben ook tips over hoe jij kunt helpen!
Europa's eerste vakantiehuizen van gerecycled plastic Hier zijn we trots op!
De Plastic Huizen op camping Geverduin zijn unieke accommodaties. Het zijn de eerste cabins in Europa die gebouwd zijn met zwerfplastic, wat gevonden is op het strand van Castricum. Binnen zijn bijna alleen maar duurzame materialen gebruikt, zoals gerecycled kunststof voor de inventaris, PET-flessen voor gordijnen, hergebruikt hout voor keukenkastjes, 'ocean bound plastic' voor eetkamerstoelen, leerresten voor de bank en bedden van 100% recyclebaar karton.
We hebben op de camping een pad gelegd van olivijnzand dat CO2 opvangt.
Olivijn is een gesteente dat met CO2 reageert. Zo haalt één kilo olivijn één kilo CO2 uit de lucht. En jij kunt helpen! Hoe meer je over het pad loopt, hoe sneller het CO2 opruimt.
(H)eerlijk Knoest
Ons restaurant draait om reuse, reduce, recycle. Duurzaamheid zie je overal: industriële materialen, veel groen en een opvallende moswand voor een knusse sfeer. Fun fact: onze tafels zijn van omgevallen stormbomen!
Regionale streekproducten
Onder hetzelfde dak als Knoest in onze minimarkt. Hier shop je zorgvuldig geselecteerde ambachtelijke en biologische streekproducten.
Natuurlijke speelplaatsen
Op de camping hergebruiken we zoveel mogelijk. Snoeiafval? Daar maken we banken, fietsenrekken en speeltoestellen van!
Vleermuizen vinden gemakkelijk hun weg... Donkere avonden
Door onze lantaarnpaden, die branden op zonne-energie en alleen oriëntatieverlichting bieden, kun je je kampeerplaats vinden zonder dat de natuur wordt gestoord door lichtvervuiling.
Duurzaamheid zit in ons DNA bij Geversduin, en dat delen we graag met jou!
Reuse en recycle
Het kunstgras voetbalveld op het Eikenbos is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het is onderhoudsarm en heeft plastic een nieuw leven gegeven. Bij alle nieuwe initiatieven proberen wij circulair te werken met duurzame materialen.
Samenwerken met de natuur Groene energie
Al onze vaste daken zijn groen of vangen zonne-energie op. Zonnepanelen vind je bijvoorbeeld op alle sanitairgebouwen en het gebouw op het Centrumplein. En als je goed kijkt, zie je sedum daken op de receptie en het bostheater. Deze groene daken bevatten diverse vetplantjes maar ook grassen en kruiden. Ze isoleren, zuiveren de lucht, vergroten de biodiversiteit, vangen regenwater op en vergroten de opbrengst van eventueel aanwezige zonnepanelen. Super handig dus, die kleine plantjes!